Onze viskwekerij

Mathonet_Artisan_Pisciculteur_ligne-blanche

Ligging - Milieu

Onze viskwekerij ligt in Pont ( Ligneuville ), in de gemeente Malmedy, op twee rivieren. Op de Amblève (Amel) kweken wij conventioneel met gediffentieerde kwaliteit (2).

In het water van de Rechter bach zwemmen onze ​​gecertificeerde 100% BELGISCHE BIO forellen (1) waarvoor wij onze unieke  toeleveringsketen hebben op punt gesteld. Van het eitje tot de volwassen vis gebeurd alles onder onze controle.

In het hart van de site garanderen onze workshops (3) u de kortste tijd tussen het vissen en het bereiden van uw favoriete producten.

1. RU DE RECHT – GECERTIFICEERDE BIOLOGISCHE SECTOR

2. AMBLÈVE – CONVENTIONELE SECTOR MET GEDIFFERENTIEERDE KWALITEIT

3. ONZE GOEDGEKEURDE WORKSHOPS

Biologische sector

Pisciculteur_Mathonet_filiere-Bio

De eerste 100% Belgische biologische forel

Na enkele jaren van optimalisatie hebben wij in 2020 een biologische certificering voor de vijvers op de Rechter Bach gekregen.

Goedkeuringsnummer: VE9002 / BE-BIO-03

Opgegroeid op de Ru de Recht

Geboorte, veredeling, rijping, verwerking, distributie… We beheersen alle stadia van deze Made in Belgium toeleveringsketen.

Volledige cyclus van ei tot bord

Onze Queens groeien op onder het toeziend oog van de verschillende Waalse operatoren en controle- en certificatie-instellingen.

Exclusief partnerschap met de forel van Freux sinds 2017

Francis Dupont is verantwoordelijk voor La Truite de Freux, in Libramont-Chevigny, een viskwekerij die sinds 1889 in bedrijf is.

Conventionele sector

Regionaal systeem voor gedifferentieerde kwaliteit

We streven naar een gedifferentieerde kwaliteit, met respect voor de ecologische balans, voor deze authentieke smaak die het verschil maakt.

Beheer van dierenwelzijn en vasten

We controleren permanent de densiteit per vijver en gebruiken uitsluitend biologische voeding voor al onze koninginnen.

Rijping en verfijning in het water van de Amblève, in de Ardennen

Naast constante aandacht varieert de rijpingstijd in onze vijvers van één tot enkele maanden, afhankelijk van de vraag.

Rivierstroombewaking

We voeren tal van metingen uit die worden gebruikt in officiële statistieken en nemen actief deel aan de monitoring van waterwegen.

Controle van herkomst

We selecteren zorgvuldig leveranciers, analyseren de hele supply chain en zijn constant op de hoogte van de marktontwikkelingen.

Vasten

Vastencontrole is net zo belangrijk als goede visvoeding. Het garandeert de stevigheid en kwaliteit van het vlees.

Onze erkende werkplaatsen,
Voor vers en gerookt vis

Voor onze verschillende productie gebieden zijn door het FAVV erkend voor « Bereiding en verwerking van visserijproducten ». Wij beogen de HACCP methode sinds 1998 (BE VE 9002 CE).

Zone Bereiding van visproducten: "VERS"

• Slachtafdeling
• Indringinglijn
• Filetteringlijn
• Verpakking- en beijzing
• Koel- en diepvrieskamers

Verwerking van visproducten: "ROOKAFDELING"

• Rookruimte
• Koelkamers en specifieke opslag
• Inrijggebied, met de hand !
• Vakuumverpakking
• Verpakkingslijn met gemodificeerde atmosfeer
• Weeglijn

Wij geven voorkeur aan ambachtelijke familie traditie, en investeren in de verbetering van onze instellingen.

2017 : Optimalisatie van de productielijnen.

2021 : Renovatie van alle vloeren: vervanging van vloertegels door hars.   

Wij streven naar de permanente verbetering van onze infrastructuren om de arbeid van ons personeel te vergemakkelijken en de kwaliteitsbeoging te verbeteren, in strikte overeenstemming met de geldende gezondheidsnormen.

Zoetwateraquacultuur binnen onze viskwekerij is ook een van de prioriteiten van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Luik. Als onderdeel van een gespecialiseerde masteropleiding (oriëntatie veterinaire volksgezondheid, voedingswetenschapsmodule) bezoekt elk jaar een reeks pas afgestudeerde professionals onze faciliteiten.

Altijd mooie uitwisselingen en mooie perspectieven… Om u het beste te garanderen van wat de natuur ons geeft !

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN