Onze viskwekerij ligt in Pont ( Ligneuville ), in de gemeente Malmedy, op twee rivieren. Op de Amblève (Amel) kweken wij conventioneel met gediffentieerde kwaliteit (2).
In het water van de Rechter bach zwemmen onze gecertificeerde 100% BELGISCHE BIO forellen (1) waarvoor wij onze unieke toeleveringsketen hebben op punt gesteld. Van het eitje tot de volwassen vis gebeurd alles onder onze controle.
In het hart van de site garanderen onze workshops (3) u de kortste tijd tussen het vissen en het bereiden van uw favoriete producten.
1. RU DE RECHT – GECERTIFICEERDE BIOLOGISCHE SECTOR
2. AMBLÈVE – CONVENTIONELE SECTOR MET GEDIFFERENTIEERDE KWALITEIT
3. ONZE GOEDGEKEURDE WORKSHOPS
Na enkele jaren van optimalisatie hebben wij in 2020 een biologische certificering voor de vijvers op de Rechter Bach gekregen.
Goedkeuringsnummer: VE9002 / BE-BIO-03
Geboorte, veredeling, rijping, verwerking, distributie… We beheersen alle stadia van deze Made in Belgium toeleveringsketen.
Onze Queens groeien op onder het toeziend oog van de verschillende Waalse operatoren en controle- en certificatie-instellingen.
Francis Dupont is verantwoordelijk voor La Truite de Freux, in Libramont-Chevigny, een viskwekerij die sinds 1889 in bedrijf is.
We streven naar een gedifferentieerde kwaliteit, met respect voor de ecologische balans, voor deze authentieke smaak die het verschil maakt.
We controleren permanent de densiteit per vijver en gebruiken uitsluitend biologische voeding voor al onze koninginnen.
Naast constante aandacht varieert de rijpingstijd in onze vijvers van één tot enkele maanden, afhankelijk van de vraag.
We voeren tal van metingen uit die worden gebruikt in officiële statistieken en nemen actief deel aan de monitoring van waterwegen.
We selecteren zorgvuldig leveranciers, analyseren de hele supply chain en zijn constant op de hoogte van de marktontwikkelingen.
Vastencontrole is net zo belangrijk als goede visvoeding. Het garandeert de stevigheid en kwaliteit van het vlees.
Voor onze verschillende productie gebieden zijn door het FAVV erkend voor « Bereiding en verwerking van visserijproducten ». Wij beogen de HACCP methode sinds 1998 (BE VE 9002 CE).
Zone Bereiding van visproducten: "VERS"
• Slachtafdeling
• Indringinglijn
• Filetteringlijn
• Verpakking- en beijzing
• Koel- en diepvrieskamers
Verwerking van visproducten: "ROOKAFDELING"
• Rookruimte
• Koelkamers en specifieke opslag
• Inrijggebied, met de hand !
• Vakuumverpakking
• Verpakkingslijn met gemodificeerde atmosfeer
• Weeglijn
Wij geven voorkeur aan ambachtelijke familie traditie, en investeren in de verbetering van onze instellingen.
2017 : Optimalisatie van de productielijnen.
2021 : Renovatie van alle vloeren: vervanging van vloertegels door hars.
Wij streven naar de permanente verbetering van onze infrastructuren om de arbeid van ons personeel te vergemakkelijken en de kwaliteitsbeoging te verbeteren, in strikte overeenstemming met de geldende gezondheidsnormen.
Zoetwateraquacultuur binnen onze viskwekerij is ook een van de prioriteiten van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Luik. Als onderdeel van een gespecialiseerde masteropleiding (oriëntatie veterinaire volksgezondheid, voedingswetenschapsmodule) bezoekt elk jaar een reeks pas afgestudeerde professionals onze faciliteiten.
Altijd mooie uitwisselingen en mooie perspectieven… Om u het beste te garanderen van wat de natuur ons geeft !